Oplev Isfjorden

Hotel Avannaa har en fantastisk udsigt over Ilulissat Isfjord.

Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af sin glaciologiske særegenhed og sin landskabelige skønhed.

Fjorden er 56 km lang, 7 km bred og op til 1200 m dyb. Ved fjordens begyndelse ligger Ilulissat Isbræ, som er en af verdens mest produktive gletsjere.

Ved kanten af bræen afbrækkes hele tiden store isbjerge, som presses ud igennem isfjorden med en hastighed på 22 m om dagen. De kæmpestore isbjerge, der kan være flere hundrede meter i diameter og op til 1000 m i højden, strander ved en banke i fjordens munding, hvor vanddybden kun er få hundrede meter.

Her brækker nogle af dem i mindre stykker, mens andre, når presset indefra bliver stort nok, river sig løs for derefter at flyde med strømmen mod nordvest, ud i Davis Strædet.

Over vandoverfladen kan isfjeldene ude i havet være op til 150 meter høje, og det er kun 10% af isfjeldenes samlede masse, der befinder sig over vandoverfladen

I Ilulissat er der en lang række af lokale turarrangører, der giver tursiter en lang række af forskellige muligheder for at opleve Ilulissat Isfjord helt tæt på. Du kan læse mere om disse turarrangører her.

© Greenland Travel

©2019 by Hotel Avannaa. All Rights Reserved            Designed by: favicon

Log in with your credentials

Forgot your details?